Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/3987
Назва: Підвищення ефективності формування компетенції “вміння вчитися” у позашкільному навчальному процесі
Автори: Трегубов, Д.Г.
Трегубова, І.М.
Ключові слова: навчальний процес
позашкільний заклад
вміння вчитися
компетенції
формування
інклюзивної освіта
адаптованість
педагогічні методики
Дата публікації: лют-2014
Видавництво: НУА
Бібліографічний опис: Трегубов Д.Г., Трегубова І.М. Підвищення ефективності формування компетенції “вміння вчитися” у позашкільному навчальному процесі // Приоритеты развития современного образования: теория, методология, практика. Материалы международной научно-практической конференции. Февраль 2014.
Короткий огляд (реферат): Показано, що позашкільна освіта має адаптивний характер і побудована на формуванні ключової компетенції “вмінні вчитися”, що сприяє соціалізації дитини у різних сферах діяльності суспільства, вона поступово здійснює становлення властивостей і якостей, які є складовими творчої особистості. Така освітня діяльність сприяє розвитку в людини прагнення до самореалізації, формує почуття соціальної відповідальності, навичок критичного мислення, повагу до загальнолюдських матеріальних і духовних цінностей, уміння поважати особистість, здатність адекватно сприймати і творчо збагачувати навколишній світ, що є показниками високої соціальної адаптованості. Водночас позашкільне виховання найповнішим чином використовує можливості інклюзивної освіти, що дозволяє ефективно виховувати здібності дітей з різним початковим рівнем розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repositsc.nuczu.edu.ua/handle/123456789/3987
Розташовується у зібраннях:Кафедра спеціальної хімії та хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Трегубова 14 на ПДФ.pdfВміння вчитися291,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
Трегубова 14 на ПДФ.pdfКомпетенція "вміння вчитися"592,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.